Ловіть казку!

«Ловіть казку» — це добірка зі 70 народних казок основних груп кенійських народів: банту, нілотів і кушитів. Три десятки джерел текстів цієї книги відображають більш ніж столітню історію запису фольклорного матеріалу в Кенії. Читаючи міфи, казки про чудеса і огрів, історії про кмітливого Зайця та дурну Гієну, повчальні притчі, прислів’я, представлених також і національними мовами, ви відкриєте для себе кенійську мудрість, традиційний спосіб життя і мислення.

Оригінальні малюнки спеціально для цієї книги створив кенійський художник Браян Ваїтака Нґару. Книга містить також передмову Почесного Консула Республіки Кенія в Україні, вступ, словник неперекладених термінів та коментарі.

Це видання робить дух таємничої Африки ближчим до українського читача.

Книга видана за фінансового сприяння Почесного Консула Республіки Кенія в Україні Анатолія Анатолійовича Коваленка (Embassy of Ukraine in the Republic of Kenya /Посольство України в Кенії)

Переклав Ігор Туржанський

Оформлення Anna Andreieva

Дизайн обкладинки Олени Ярошенко

Ловіть казку! Фольклор народів Кенії; упоряд. і переклад укр. мовою І. Туржанського. Чернівці: Видавничий дім «Букрек», 2024. 208 с.: іл. + 8 с.: іл.
ISBN 978-966-997-227-9

Переглянути коментар (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.