Вагомий доробок видавців   Чернівецької області на VII Київській міжнародній книжковій виставці-ярмарку, яка була присвячена 20-річчю Незалежності України і проходила в Українському Домі,   був представлений на стенді «Книги Буковини». Його експозицію,  організовану  управлінням з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Чернівецької  облдержадміністрації, відвідало чимало читачів, відомих літературознавців, письменників, громадських діячів, журналістів. Особливий інтерес викликали книги, які вийшли за програмою «Українська книга», фінансово підтримані крайовою владою: двотомник творів Юрія Федьковича, книга ... Джуряка про ОУН......

Багато зацікавлених зібрала презентація 40-томника Миколи Зінчука  «Українські народні казки», до  видання якого уже багато років поспіль долучається Чернівецька облдержадміністрація та обласна рада. Столичних журналістів привабило на цей захід повідомлення видавництва «Букрек» про те, що зроблено спробу подавати цю працю на номінацію «Охорона нематеріальної спадщини ЮНЕСКО».

 

Долучилася облдержадміністрація до виходу першої і поки що єдиної в Україні регіональної байкарської антології, яка теж була презентована на виставці-ярмарку. В «Байках Буковинських» вміщені найкращі зразки жанру від класиків Юрія Федьковича, Сидора Воробкевича до нині сущих у краю Черемошу й Прута байкарів Романа Болюха, Андрія Фаріона, Сергія Коваля, Омеляна Лупула.

Кафедра професора Анатолія Круглашова з ЧНУ ім Юрія Федьковича представила на виставці десять  томів із  серії «Політологічні тасоціологічні студії». «Виборчі процеси в Україні та постсоціалістичних країнах» – так називається нова, десята книга серії. Довкола цих проблем  вели дискусію  науковці, політологи, політики.

 

Під час урочистого відзначення переможців національного конкурсу «Краща книга України», заснованого Держкомтелерадіо України, директору видавничого дому «Букрек» Дарині Максимець довелося чотири рази виходити за нагородами.

 

 

Дипломи лауреатів 2011 року за третє місце  отримали  такі видавничі проекти «Букреку»:

- у номінації «Світ дитинства»:  – «Абетка з історії України» Ярослава Паладія,

-  у номінації «АРТ-книжка»: «Гуцульські вишивки» Мирослави Шандро

- у намінації «Поезія» – «Крізь дим осеневих згорань» Тамари Севернюк ;

А у номінації «Кращий видавничий проект» ІІ місце отримало  українсько-польське видання видавництва «Букрек» «З української старовини» (упорядник Петро Житар).

Нагадаємо, що конкурс засновано Держкомтелерадіо України в 2007 році. Його мета - сприяти розвитку вітчизняного книговидання, удосконалення традицій вітчизняної книговидавничої справи, підвищення ролі книги в суспільстві, популяризації сучасних технологій її художнього оформлення та поліграфічного виконання. Журі конкурсу оцінює рівень редакційно-видавничої підготовки видання; рівень підготовки ілюстративного тексту; розробка нових тематичних спрямувань; оригінальність дизайнерського рішення, відповідність художнього рішення змісту, читацькому і цільовому призначенню видання;  якість поліграфічного виконання; суспільна і професійна значущість видання.