ШЕВЧЕНКО АКТУАЛЬНИЙ, ЯК НІКОЛИ

У Чернівцях з нагоди 201-ої річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка та 175-річчя з часу виходу у світ його першої поетичної збірки «Кобзар» (1840р.). видавництво "Букрек" спільно з управлінням суспільних комунікацій Чернівецької обласної державної адміністрації презентували  нові видання буковинської Шевченкіани.

-         Завдяки програмі «Українська книга» побачили світ «Кобзарі» Тараса Шевченка російською та казахською мовами, - розповіла директор видавництва «Букрек» Дарина Максимець. – Ці видання ознаменували собою перекладацьку школу пострадянського періоду. Шевченко нині є, як ніколи, актуальним не лише для українців.


Як підкреслює в передмові упорядник російського «Кобзаря» Віталій Крикуненко,  пауза в 70 років, що виникла в перекладах Великого Кобзаря, є неприпустимою.

-         Якби в нинішній Росії частіше  читали Шевченка, то може більше б зрозуміли про українську націю і не робили б навіть спроби її завоювати, - наголосив науковий консультант видання професор Анатолій Волков.

Ще були презентовані дві книги, видані нещодавно «Букреком»  «Тарас на букових п’єдесталах» (автор Ольга Меленчук), «Та не однаково мені…» (автор Віктор Косяченко).