Ще одна новинка від "Букреку"

ЩЕ ОДНА КНИГА 40-ТОМНИКА УКРАЇНСЬКИХ НАРОДНИХ КАЗОК ПОБАЧИЛА СВІТ ЗАВДЯКИ ДВОМ ГАЛИЧАНКАМ

На ХХІ Форумі видавців «Букрек» презентував видання «Казки Галичини. Книга 25».

Насправді це одне з п’яти останніх видань, які мають з’явитися друком, щоб великий проект видання 40-томника українських народних казок, які зібрав та упорядкував світлої пам’яті Микола Зінчук, був завершений.

До виходу цього видання фінансово долучилися двоє галичанок, які захотіли, щоб праця Миколи Зінчука не залежувалася в шухляді, а йшла між люди. Кошти від них передав син відомого етнографа професор медицини Олександр Зінчук.

-         Пані Юлія Квіт-Швець є львів’янкою, яка знала мого батька і всіляко підтримувала його працю. Марія Яців живе тепер у Бельгії, але захотіла дати кошти на видання «Казок Галичини» без жодних зобов’язань, просто, щоб книжка вийшла в світ, - пояснював пан Олександр.

«Букрек» підготував до друку, а Микола Антонович Зінчук ще за життя встиг підписати оригінал-макети  ще чотирьох  видань 40-томника «Українські народні казки»:  «Казки Бойківщини. Книга 17», «Казки Поділля. Книга 29», «Казки Наддніпров’я. Книга 31», «Казки Наддніпров’я. Книга 32».

Видавництво запланувало видати їх до кінця цього року, оскільки йдеться про подання сорокатомника  на номінацію нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

Запрошуємо всіх небайдужих приєднуватися до фінансування видання та розповсюдження казок Вашого регіону. Все, що збережемо з давнього фольклору від наших бабусь сьогодні, залишиться нашим внукам на віки!