"Букрек" отримав кришталеву книгу

16 травня Голова Держкомтелерадіо України Олег Наливайко вручив нагороди переможцям Національного конкурсу «Краща книга України», яким щороку відзначаються кращі роботи українських видавництв.

Конкурс започатковано Держкомтелерадіо України з метою сприяти розвитку вітчизняного книговидання, традицій книговидавничої справи,

популяризації сучасних технологій художнього оформлення та друку.

«Гран-прі» конкурсу цього року присуджено видавництву «Либідь» завидання «Скарбниця потребна і пожиточна» (упорядник Валерій Шевчук).

У номінації «Моя країна» диплом ІІ ступеню присуджено видавництву «ІМЕКС-ЛТД» за книгу «Кафедральний собор Рождества Пресвятої Богородиці»; диплом І ступеня та спеціальний приз “Кришталева книга” присудженовидавництву «Балтія-Друк» за книгу «Український пантеон».

У номінації «Життя славетних» дипломом І ступеня та спеціальним призом“Кришталева книга” відзначено видавництво «Либідь» за книгу «СтефанТурчак».

У номінації «Світ дитинства» дипломом та спеціальним призом “Кришталева книга” відзначено видавництво «Чайка» за книжку «Казки для малюків».

У номінації «Арт-книжка» дипломом та спеціальним призом “Кришталевакнига” відзначено видавництво «АДЕФ-Україна» за книгу «Витязь у тигровійшкурі».

У номінації «З глибини знань» дипломом та спеціальним призом“Кришталева книга” відзначено видавництво «Букрек» за книгу «Із Української Старовини».

У номінації «Проза» дипломом та спеціальним призом “Кришталева книга” нагороджується видавництво «Старого Лева» за книгу «Дідо-Всевідо».

У номінації «Поезія» дипломом та спеціальним призом “Кришталева книга” відзначено видавництво «Старого Лева» за книгу «Пора плодів і квітів».

У номінації «Бестселер» диплом та спеціальний приз “Кришталева книга” відзначено видавництво «Фоліо» за книгу «Львівська гастроль ДжиміХендрікса».

У номінації «Мистецтво друку» диплом ІІ ступеню присуджено видавництву «АДЕФ-Україна» за книгу «Витязь у тигровій шкурі». Видавництво «Київське товариство «Купола» за книгу «Собор святого князя Володимира» отримує диплом та спеціальний приз “Кришталева книга”.


Джерело інформації: http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=112746&cat_id=109884