Букреківська «Пастораль» завойовує «Книжковий арсенал»

Це своєрідна антологія відомих письменників про малі річки УкраїниВона побачила світ зусиллями Благодійного фонду „Україна-3000” у чернівецькому видавництві „Букрек”. Серед авторів – лауреати Національної премії України імені Тараса Шевченка Василь Герасим’юк, Леонід Талалай та Степан Пушик, голова 

 

 

 

Київської міської організації Національної спілки письменників України, головний редактор журналу „Київ” Віктор Баранов, талановиті літератори з усієї України: Павло Вольвач, Софія Майданська, Мирослав Лазарук, Олександр Вертіль, Інга Кейван, Олександр Денисенко, Тарас Унгурян. На зустрічі письменників з читачами йшлося про те, що охоплено річки з різних регіонів України. Член-кореспондент НААНУ Анатолій Яцик висловив радість з приводу того, що до боротьби за чистоту вод українських малих рік до науковців приєднались письменники. Ця тема має хвилювати кожного, бо здоров»я нації майже на 90 відсотків залежить від здоров»я води.
- Головне, створено книгу, яка має високу мистецьку і суспільну вартість, - на цьому сходились всі, хто ознайомився з виданням.

 

 

Презентація відбулася у будинку „Мистецького Арсеналу” за участю голови наглядової ради Міжнародного благодійного фонду „Україна-3000” Катерини Ющенко, яка наголосила: „Українська літературна антологія „Пастораль річечки” вміщує натхненні твори сучасних авторів, написаних поетичною прозою. Це видання унікальне і в світовій літературі. Воно привертає погляд суспільства до священного скарбу – чистої води. Від роду до роду передавались неспростовні істини – берегти воду, ділитись краплею води, не сваритись над водою, чистити криниці, русла рік. У давні часи досвітньою водою лікували багато недуг; вона була чистою, а віра у неї – істинною”.

Модератором зустрічі виступила упорядник книги Оксана Івасюк, яка провела її на високому європейському рівні, гідно представивши громадськості надзвичайно актуальну роботу, авторів антології.