Фонд «Україна 3000» вручив нагороду «Україна унікальна»

13 вересня 2012 року Голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» пані Катерина Ющенко вручила нагороду «Україна унікальна», запроваджену Фондом «Україна 3000» у рамках Форуму видавців у Львові.

Нагорода заснована у 2007 році, і відтоді Фонд вручає її найкращій книзі з історико-культурологічної тематики серед тих, що презентуються на Форумі. Далі Фонд закуповує частину тиражу книги-переможця і розповсюджує її по бібліотеках України.

Нагороду «Україна унікальна – 2012» отримала книга «Костянтина Малицька. Твори» чернівецького видавництва «Букрек».

«Я вдячна упорядникам книги за те, що вони відкрили нам особистість, надзвичайну людину, яка раніше була відома широкому загалу як автор прекрасного ліричного та патріотичного твору «Чом чом земле моя», – сказала, вручаючи нагороду, пані Катерина Ющенко. – Ця книга відкриває нам творчу людину, великого педагога, поетесу, письменницю, громадського діяча, феміністку та патріотку».

Нагороду отримали директор видавничого дому «Букрек» Дарина Туз-Максимець та одна з упорядниць видання, літературознавець Оксана Івасюк, які запросили гостей Форуму відвідати презентацію книги 14 вересня о 13:00 у приміщенні Львівської обласної організації Товариства охорони пам’яток історії та культури (вул. Коперника, 40а).

Фонд «Україна 3000» має намір закупити частину тиражу книги «Костянтина Малицька. Твори» на суму 5 тисяч гривень з метою передачі її в бібліотеки України.