СТЕНД № 230

15 вересня (четвер)

11.00 – 12.00

Автограф-сесія відомої сучасної української письменниці, лауреата премії Кабінету Міністрів України ім. Лесі Українки за літературні твори для дітей та юнацтва Зірки Мензатюк.

Місце проведення: стенд видавничого дому «Букрек»

Доступ відкритий

12.00 – 12.45 Презентація книги «Безпритульна течія» Леоніда Талалая.

Місце проведення: приміщення Музею етнографії та художнього промислу (просп. Свободи, 15).

Доступ відкритий

13:00-14:00 Презентація книги «Байки Буковинські. Антологія».

Перша і поки що єдина в Україні регіональна байкарська антологія. В «Байках Буковинських» вміщені найкращі зразки жанру від класиків (Юрія Федьковича, Сидора Воробкевича…) до нині діючих у краю Черемошу та Пруту байкарів (Романа Болюха, Андрія Фаріона, Сергія Коваля, Омеляна Лупула…). Ведучі презентації директор видавництва «Букрек» Дарина Туз-Максимець, керівник проекту Сергій Коваль.

Місце проведення: стенд видавничого дому «Букрек»

Доступ відкритий

15:00-16:00 Презентація антології «Пастораль річечки» Упорядник Івасюк О. М. Автори антології познайомлять з творами, які вони створили на захист малих річок України. Науковці нададуть інформацію про водні ресурси держави і про їх захист.

Місце проведення: ЛНУ ім. І. Франка(вул. Університетська, 1), конференц-зал філологічного факультету, ауд. №312

Доступ відкритий

 

16 вересня(п'ятниця)

11.00 – 12.00 Презентація книги «Від депортації до депортації: суспільно-політичне життя холмсько-підляських українців (1915-1947). Дослідження. Спогади. Документи»

Місце проведення: стенд видавничого дому «Букрек»

Доступ відкритий

12.00 – 13.00 Презентація книги «Словник Українсько-польський, польсько-український» Автори: Слюсар О., Макар Ю. Видання словника приурочене Євро-2012. На презентацію запрошені представники Польського посольства в Україні.

Місце проведення: стенд видавничого дому «Букрек»

Доступ відкритий

13.00 – 14.00 Презентація українського-російського та українсько-польського видань книги «З української старовини» – володаря «Гран-прі» 2010 та переможця конкурсу СНД «Искусство книги»2011.

Місце проведення: стенд видавничого дому «Букрек»

Доступ відкритий

14.30 – 15.30 Презентація книги «Виборчі процеси в Україні та постсоціалістичних країнах». 10 томів «Політологічних та соціологічних студій» представляють наукові дослідження вчених різних країн стосовно різноманітних аспектів політичних та історико-культурних особливостей формування та розвитку взаємовідносин України з сусідніми країнами. Особлива увага приділена розвитку транскордонного та міжрегіонального співробітництва.

Місце проведення: стенд видавничого дому «Букрек»

Доступ відкритий

17 вересня (субота)

11.00 – 12.00 Презентація книги «Абетка з історії України». Автора: Паладій Я. Ю. Кожна буква українського алфавіту – малюнок з історії України, виконаний українцем із США. Ярославом Паладієм. До 100-річчя від дня народження на його рідній Буковині здійснили репринтне видання книги, яка вийшла в Нью-йорку в 1973 році.

Місце проведення: стенд видавничого дому «Букрек» Доступ відкритий

12.00 – 13.00 Презентація книги (фотоальбому) «Духовні скарби Буковини». У фотоальбомі представлені різні типи сакральних споруд, що збереглися на території сучасних Вижницького та Путильського районів Чернівецької області. На авторських світлинах О.О. Чепіля відтворено культові будівлі як православної конфесії, так і сакральні об’єкти інших християнських спільнот: римо-католицької та греко- католицької.

Місце проведення: стенд видавничого дому «Букрек» Доступ відкритий

13.00 – 14.00 Презентація 40-томника серії «Українські народні казки». Упорядник Зінчук: М. А. «Казки Наддніпрянщини», «Казки Поділля», «Казки Галичини» – ці та казки усіх регіонів України, зібрані Миколою Зінчуком, будуть номінуватися на нематеріальну спадщину, що охороняється ЮНЕСКО. Про завершення 40-томника і його подальшу долю поведуть мову директор видавництва «Букрек» Дарина Максимець та упорядник Микола Зінчук, представники інстанцій, причетні до охорони та збереження української фольклорної спадщини.

Місце проведення: стенд видавничого дому «Букрек»

Доступ відкритий

14.00 – 15.00 Презентація каталога «Поштові марки України». Автори: Я. Цюпак, Р. Грабштейн, М. Рогозинський. Автори Я. Цюпак, Р. Грабштейн, М. Рогозинський, відомі філателісти, керівництво Генеральної дирекції «Укрпошти» представлять каталог поштових марок 1850-2009 років, які мали обіг на теренах України, коли чимало її регіонів входило до складу Австро-Угорської та Російської імперій, до Речі Посполитої. Розглядається також пошта під час окупації у першу та другу світові війни. Окремо подано українські поштові марки 1945-2009 років.

Місце проведення: стенд видавничого дому «Букрек»

Доступ відкритий

15.00 – 16.00 Презентація книги «Київ, Іринінська, Лифарям…» Повість за листами митця. Автор: Балабко О. Зустріч з автором Олександрем Балабком, який досліджує європейські сліди видатних українців. Буде представлено книгу, написану на основі недослідженого архіву Сергія Лифаря, знайденого письменником у Києві. Вперше подаються неоприлюднені листи великого українця до батьків у Києві із країн Європи.

Місце проведення: стенд видавничого дому «Букрек»

Доступ відкритий

16.00 – 17.00 Автограф-сесія відомої української письменниці Галини Тарасюк. Місце проведення: стенд видавничого дому «Букрек» Доступ відкритий 17.00 – 18.00 Презентація книги «Солодкий присмак лободи» Автор: Місевич В. Х. «Солодкий присмак лободи» – нова книга відомого українського поета Василя Місевича. Вона – про безбатченків і солдатських вдів, їх трагічні долі. Вагомо представлена також інтимна та пейзажна лірика. У творах знаного автора переважає буковинська тематика, однак усій його лаконічній поезії притаманні обшир мислення, виразність думки, невимушено образне і чисте, як джерельна вода, витончене слово. Поет вболіває за долю й навколишній світ маленької батьківщини, через своє оголене світосприймання прагне розповісти про покоління ровесників, роки минулі й сьогодення, неголосно, без патетики, вивищити святе для нього поняття – Україна.

Місце проведення: стенд видавничого дому «Букрек»

Доступ відкритий

18 вересня (неділя)

12.00 – 13.00 Презентація книги «Так говорив вуйко Дезьо». Автор: Ткач В. Ця книга є збіркою лірико-філософських оповідань, які в різний час були опубліковані автором на порталі «Українська правда». Оповідання присвячені вічним темам нашого буття: співвідношенню любові та зради, щастя та успіху, буденному та величному, законності та справедливості. Автор особливу увагу приділяє цивілізаційній парадигмі, вибору: «що має бути первинним – доцільність чи Віра?» В оповіданнях знаходять своє висвітлення виклики, які сформовані сучасним суспільством споживання; торкається автор і загроз, які формує сучасне інформаційне суспільство.

Місце проведення: стенд видавничого дому «Букрек»

Доступ відкритий

13.00 – 14.00 Презентація книги «Ади жию». Автор: Шкурган В. Вам знайомий магнетизм Гуцульщини? Безперечно він пов’язаний з таємничим образом гостинного гуцула-горянина в добірно-мистецькій одежі (убері), а може й з топірцем та пістолями за широким поясом (чересом), серед пишної природи Карпат, де його незбагненно-темпераментна душа і унікальна господарка відкриті всім вітрам. Ще більше Ви заворожені його образною говіркою (діалектом), що лиш підсилює міфічність гуцулії… Якщо Ви не бували в Карпатах і цього ще не відчули – вся піднесеність попереду! В книжці Василя Шкургана «АДИ ЖИЮ» Ви знайдете насолоду «умитої бесіди» і не лише в новелах, а й в енергетичних віршах на мові май ближчій до первовіку.

Місце проведення: стенд видавничого дому «Букрек»

Доступ відкритий

14.00 – 15.00 Презентація книги «Рослини Святого Письма і перспективи створення біблійного саду». Автори: Руденко С. С., Івасюк О. М., Костишин С. С., Протоієрей Микола Щербань. Праця присвячена дослідженню теологічного значення та біологічних особливостей рослин, які згадуються на сторінках Святого Письма. Вперше здійснено класифікацію біблійних рослин за теологічним значенням, з’ясовано біологічні властивості, які його зумовили. Особливу увагу приділено рослинам, покладеним в основу біблійних притч, виявлено синонімічні назви та розбіжності в назвах біблійних рослин у різних українських перекладах. Червоною ниткою крізь працю проходить ідея створення біблійного саду, для реалізації якої автори здійснили аргументований пошук сучасних видів репрезентативних рослин Святого Письма. Встановлена їх таксономічна належність, морфологічна специфіка та походження. Місце проведення: стенд видавничого дому «Букрек» Доступ відкритий