У новий рік – з новими книгами!

Красоткіна Н. З Україною в серці : поетична збірка у двох частинах / Красоткіна Н. / Упоряд. С. В. Кириленко, О. І. Кіян. – Чернівці : Букрек, 2016. – 352 с.; іл . – (Серія „Школа майбутнього”)
ISBN 978-966-399-391-1 (серія)
ISBN 978-966-399-831-2
Надія Григорівна Красоткіна, талановитий, самобутній і невтомний співець української мови, своєю поетичною творчістю прагне заронити в душах дітей зерна любові й поваги до рідного слова. За фахом Надія Красоткіна – учителька початкових класів з багаторічним досвідом, мешкає в місті Луцьк на Волині. Відома серед освітян як неординарний педагог, письменник і музикант, плідно й творчо працює на поетичній мовно-просвітницькій ниві. У збірці „З Україною в серці” відібрані твори, які змушують задуматися над складним історичним шляхом, який пройшла рідна мова, і зрозуміти її силу та невмирущість, замислитись над глибоким змістом кожного слова, сповненого любові до рідного краю, чаруючої краси природи України.
Друга частина збірки звернена до дітей, учителів, батьків. Автор глибоко розуміє суть і розкриває емоційно-ціннісне ставлення до вічної проблеми „батьки і діти; батьки – діти – вчителі” та закликає діяти за законами добра та любові.
Проникливі поетичні слова-настанови стануть у нагоді вчителям початкової школи, класним керівникам, широкому загалу педагогічної та батьківської спільноти у підготовці сценаріїв свят, різноманітних виховних заходів.


Чабан А. О. Взаємне-потаємне: поезія / А. Чабан. – Чернівці: Букрек, 2016. – 120 с., іл.
ISBN 978-966-399-833-6
Книгу поезій «Взаємне-потаємне» Анатолій Чабан розпочав писати більше півсотні літ тому, коли пізнавав літературну науку на філологічному факультеті Чернівецького держуніверситету.
1964 року, вийшовши за браму вузу з дипломом філолога, він озирнувся і раптом в його серці ворухнулося запитання: «А чому у вищій школі не вчать любові?..» Потім усе життя він шукав того, чого не збагнув і не пізнав в університеті.
Ця книга є певним результатом його пошуків від любові земної до любові безумовної, божественної – любові до всього Сущого.

Сповідь: нарис / В. М. Вакула. – Чернівці: «Букрек», 2016. – 128 с.
ISBN 978-966-399-830-5
В даній книзі розповідається про становлення, розквіт і повний занепад такої галузі господарства як колгоспне виробництво. Зрозумілою, простою мовою розкрито позитивні і негативні фактори соціалістичної системи в сільському господарстві. В цих факторах основну роль відіграє людина праці.


Нечаєва П. М. Наш камертон – Володимир Івасюк : cпогади / П. М. Нечаєва. – Чернівці: «Букрек», 2016. – 192 с. ; іл.
ISBN 978-966-399-821-3
«Наш камертон – Володимир Івасюк» – це друга книга П. Нечаєвої, присвячена В. Івасюкові. Перша – «Безсмертна тінь великих душ».
Ця книга про те, як Музи´ка від Бога Володимир Івасюк задав моральний і пісенний український камертон своєму поколінню, а воно передає його далі – дітям і внукам.
Книга написана на документальному матеріалі, адже авторка з
1987 року вивчала життя й творчість В. Івасюка. Вона мала можливість і радість особисто спілкуватися з батьками композитора Софією Іванівною й Михайлом Григоровичем Івасюками, його сестрами Галиною й Оксаною, на Чернівецькому обласному телебаченні працювала поруч з багатьма його друзями, зокрема, журналістом Жаном Макаренком, режисерами Василем Стріховичем і Василем Селезінкою, оператором Степаном Шпіцом, інженером Віктором Ожогіним, звукорежисером Ніною Щербаковою.
Архівні матеріали, київські зустрічі, інтерв’ю, спогади лягли в основу цієї книги, яку автор пропонує читачам.