Про відзначення 100-літнього ювілею М.Г.Івасюка

Є приємна новина у прийнятій вчора Верховною Радою України Постанові "Про відзначення пам"ятних дат і ювілеїв у 2017 році". До неї ввійшов 100-літній ювілей видатного українського письменника, фольклориста, громадського діяча Михайла Григоровича Івасюка, Сам ювілей будемо відзначати 25 листопада. Те, що цю дату буде належно пошановано,  радує не лише буковинців, а й  всю культурну громадськість України. Бібліотеки, письменницькі організації, ЗМІ будуть широко популяризувати творчість письменника.

Видавництво "Букрек" планує долучитися до відзначення ювілею новими перевиданнями творів Михайла Григоровича та випуском  книги спогадів про нього.
Про таку унікальну особистість, як Михайло Івасюк, про його непростий життєвий шлях, про літературну творчість чи викладацьку практику, можна не лише видавати книги, а й ставити п'єси, знімати фільми. І це буде цікаво і повчально для нинішнього і майбутніх поколінь.Як повідомила донька письменника Оксана Івасюк, п’єса може невдовзі з’явитися: за мотивами історичного роману Михайла Івасюка "Турнір королівських блазнів" п’єсу готує Леся Воронюк-Волошина.